Monday, 18 February 2013

Laman Jabatan Penerangan Digodam, Keadilan Tuduh PM Kurang Sokongan!

KUALA LUMPUR 18 FEB: Kredibiliti Datuk Seri Najib Razak yang selama ini dipermainkan rakyat, turut diperolok-olok kakitangan kerajaan apabila laporan berhubung perletakan jawatan Perdana Menteri Malaysia disiarkan di laman Jabatan Penerangan pagi ini.
Terkesan dengan penyebaran maklumat itu di beberapa laman sosial, Ketua Pengarah Jabatan Penerangan, Datuk Ibrahim Abdul Rahman dilapor menafikan laporan itu dan berkata, sistem penerbitan dalam taliannya menyiarkan ‘kenyataan palsu’.
Katanya, penyiaran kenyataan itu mungkin digodam, sebelum ia dipadam daripada sistem e-akhbar dan sistem e-press oleh Jabatan Penerangan, selepas dikesan tersebar.
Kenyataan itu bertajuk ‘Memo permohonan rakyat Malaysia’ dan ‘Perdana Menteri secara rasminya meletak jawatan’.
Turut dimuatkan, alasan Najib meletakkan jawatan ekoran desakan rakyat.
Najib juga menyatakan permohonan maaf kepada Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan parti lawan yang difitnahnya.
Mengulas isu ini, Ketua Penerangan Angkatan Muda KEADILAN (AMK), Lee Khai Loon berkata, penyebaran berita itu menerusi saluran kerajaan bukti kepimpinan Najib ditolak kakitangan kerajaan.
“Kita tahu Najib tidak berupaya lagi dapat sokongan rakyat. Orang kerajaan sendiri sudah pandai permainkan Najib.
“Walaupun mereka kata itu semua palsu dan laman itu diserang, namun tidak terfikirkah kita bagaimana laman web kerajaan boleh digodam. Seperti ada yang tidak kena dengan penyerang itu. Adakah mereka daripada kalangan orang Najib,” katanya ketika dihubungi.
“Ini semua berlaku kerana Najib tiada tokoh kepimpinan. Orang bawahnya sendiri meluat dengan sikapnya hingga menjadikan Najib bahan jenaka mereka. Saya yakin pentadbiran Najib pasti berakhir pada pilihan raya umum akan datang,” kata Khai Loon. - Keadilan Daily

Ulasan WK

Bagaimana Khai Loon benar-benar yakin berita yang tersebar itu sememangnya dibuat oleh kakitangan kerajaan yang menolak kepimpinan Perdana Menteri? Adakah beliau yang mengupah penggodam tersebut untuk memalukan Datuk Seri Najib sebegitu rupa?Adakah kerana ia tersebar melalui saluran kerajaan, ia membuktikan tuduhan yang telah dibuat?

WK sedar, ini semua hanya sekadar menutup kelemahan Pakatan Pembangkang. Menimbulkan persepsi buruk terhadap kepimpinan Perdana Menteri sememangnya kegemaran pencacai Pakatan Pembangkang.

Siapa tahu, mungkin dengan melakukan penggodaman ini, dapatlah sedikit sebanyak mereka memujuk hati sendiri apabila melihat sokongan rakyat terhadap Pakatan Pembangkang semakin beralih kepada Perdana Menteri. 

Cara mudah untuk mengalihkan perhatian adalah dengan melakukan fitnah sebegini. Pakatan Pembangkang dan kerja-kerja fitnah bangang sememangnya tidak boleh dipisahkan.

No comments:

Post a Comment