Saturday, 31 March 2012Wow! Bukan main santai lagi depa duk main facebook dalam Dewan. Dah serupa macam tengah rehat-rehat di ruang tamu rumah pulak. Buat kerja yang diamanahkan belum tentu depa siapkan, dalam Dewan pun depa buat macam rumah depa sendiri. Haih… Inilah dia pilihan rakyat yang mahukan perubahan.

Dulu masa BN pegang Selangor, depa sibuk kata BN tak buat kerja. Depa pakat ajak rakyat ramai-ramai tolak BN. Depa racun fikiran rakyat supaya pangkah Pakatan. Tengoklah sekarang! Depa lagi teruk daripada BN. Siap main FB masa bersidang lagi. Hebat!

Konon nak dalamkan sungai untuk rakyat, pasir pun depa duk korek. Rakyat tak tahu depa buat itu bukan sebab rakyat, tapi sebab pasir bagi depa keuntungan. Sampah yang tak bagi depa keuntungan tu, tengoklah depa buat apa? Depa biarkan sampah tu bertimbun, berulat dan busuk. Agak-agak kalau sampah tu boleh jadikan poket depa kembung, dah tentu depa sapu semua masuk dalam laman depa. Masa tu barulah rakyat dapat hidup dalam suasana bersih.

Lepas ni jum pakat ramai-ramai tolak Pakatan pulak. Buat apa pilih wakil rakyat yang sibuk bekerja di FB tapi tak pedulikan kerja-kerja di alam realiti. Jum ramai-ramai anak muda, kita pi mengundi wakil rakyat yang boleh bekerja untuk kita. Pilihan kita menentukan masa depan kita.

No comments:

Post a Comment