Tuesday, 9 April 2013

PR Gelar Kakitangan TV3 & Astro Sebagai Babi

Marah bukan kepalang para pemimpin dan penyokong PR bila mana stesen TV swasta seperti TV3 dan Astro membuat siaran langsung semasa Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak melancarkan Manifesto BN tempohari.

Mereka merungut dan mengkritik sana sini mempersoalkan kenapa PR hanya ditawarkan 10 minit sahaja untuk pembentangan manifesto, sedangkan BN pula diberi kelebihan jauh lebih baik dari itu.

Soal rungutan sebegitu tak berkudis pun. Cuma yang tak sedapnya apabila ada penyokong PR yang vokal melampau seperti blog suarapakatanrakyat.com agak keterlaluan apabila menerbitkan artikel bertajuk Manifesto BN: Perangai Astro & TV3 Macam Babi !!

Entah apa kaitan binatang babi dengan isu ini sukar dikenal pasti, tapi jika TV3 dan Astro macam babi, adakah kakitangan yang bertanggungjawab melicinkan operasi kedua-dua stesen TV itu pun dianggap setaraf dengan babi juga?

Harap bukan itu yang dimaksudkan. Namun dibaca dari tulisannya jelas sekali blog tak bertamadun itu cuba menghamburkan kemarahan semaksimum mungkin terhadap TV3 dan Astro yang dianggapnya tidak adil.

Mungkin sebab itulah terpancur perkataan babi.

Kot iya amarah sangat, tak payahlah nak dikaitkan dengan babi. Sedangkan ramai petugas dan wartawan pelbagai media sebelum ini terutama dari TV3 dan Utusan sering dihalang membuat liputan di sidang media dan program anjuran PR, pun tak pernah melabelkan pemimpin PR sebagai babi.

Tapi, dalam banyak-banyak binatang atas dunia ini, kenapa babi juga yang menjadi sebutan.?

Mungkinkah sebab teringat kisah lima ekor babi panggang yang menjadi jamuan pemimpin DAP sempena kejayaan mereka menawan 5 negeri dalam PRU 12 tahun 2008 dulu. Entah ada kaitan ke tidak tak tahulah.

Apa pun, memang cukup pelik dan unik perangai orang PR baik penyokong mahu pun pemimpinnya, agaknya masing-masing terlalu banyak bercakap dari kerja buat mungkin itulah sebabnya mudah terlupa apa yang pernah mereka perkatakan selama ini.

Bukankah selama bertahun-tahun sedari dulu lagi mereka sendiri yang menganjurkan supaya penyokong PR memboikot media perdana khususnya TV3 yang digelar sebagai pembohong dan tiga suku?

Alih-alih sekarang terhegeh-hegeh pula mahu bersiaran langsung dengan media yang dikatakan pembohong, tiga suka yang telah lama diboikot. Tak malukah? Nampak gayanya yang betul-betul tiga suku sejak azali adalah pemimpin PR dan penyokongnya, tak begitu? - BeruangBiru

1 comment:

 1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
  Baca selanjutnya...

  ReplyDelete